Bruidskleding en check

 

BRUIDSKLEDING

Voor jezelf heb je natuurlijk een jurk nodig. Of een pak, kan ook heel stijlvol zijn. Maar begin met het oriƫnteren op de kleding ruim van tevoren. Bedenk zodra je een keuze hebt gemaakt ook welke accessoires je wilt dragen en uiteraard welke schoenen je aandoet! Bij de schoenen is het handig dat je niet de hele dag pijn hebt aan je voeten. Je wil toch niet dat je de grote dag herinnerd als de dag dat je kapot ging van de pijn aan je voeten? Loop ze anders van tevoren in. De jurk wordt doorgaans 6 maanden voor de huwelijksdag vastgelegd.

Advies zou zijn om de jurk voor de grote dag nog eens door te passen. Je weet nooit wat de stress van het inregelen van een huwelijk met je gewicht doet. Ook je make-up en haar is te overdenken. Wat wil je? Doe je het zelf of laat je je door een professional opmaken? Als je daarvoor kiest is het handig om vast een proef make-up of kapsel te laten aanmeten om te zien of het je ook daadwerkelijk bevalt. Voor de bruidegom is het makkelijker. Uiteraard moet er een keuze worden gemaakt, maar dit gaat meestal net iets soepeler dan met de kleding voor de bruid. Heb je bruidskinderen? Vergeet hen dan niet! Het is zo schattig die kleintjes in bruidsmode.

 

CHECK!

De benodigde trouwpapieren moeten in je bezit zijn. Ben je al in ondertrouw? Er moet tussen de dag en het moment van in ondertrouw gaan 14 dagen zitten. Maar wellicht heb je dit al gedaan toen jullie zijn verloofd. Vergeet niet dat dit verplicht is in Nederland. Voor je eigen gemoedsrust is het handig om schriftelijke overeenkomsten te hebben met bijvoorbeeld de fotograaf, de locatie verhuurder, het vervoerbedrijf en de cateraar. Reserveer ook een bruidssuite voor de huwelijksnacht. Waarschijnlijk heb je het al een aantal maanden ook bij het koffiezetapparaat op kantoor over het trouwen, het houdt je gewoon bezig, maar stel je werkgever tijdig op de hoogte van de vrije dagen die je op en na de bruiloft wil opnemen. Voor trouwen heb je een geldig, niet verlopen paspoort nodig. Who knew? In alle hectiek wordt dit vaak vergeten. Trouwringen? Al in bezit? Er zijn op het wereldwijde web verschillende lijstjes te vinden die je af kan vinken. Maak hier gebruik van om jezelf te ontzorgen voor de belangrijke dag.