Budget en gasten

 

BUDGET

De eerste stap is vaak bepalen wat je kwijt wil zijn aan je bruiloft. Bepaal dit in overleg met je toekomstige man om een scheef gezicht te voorkomen. Voor ieder budget kan je een feest maken van de belangrijkste dag van je leven. Of je nu een kleine of een grote portemonnee hebt. Het gaat natuurlijk om het gevoel op de dag zelf. Het gaat om de liefde. Als je in het buitenland wil gaan trouwen dan zal het budget opgerekt moeten worden. Kan je bijvoorbeeld verwachten dat je gasten zelf een ticket boeken of neem je deze verantwoordelijkheid ook?

 

GASTEN

Het aantal gasten bepaalt sowieso voor een groot deel je budget. Een bruiloft voor 500 man is doorgaans duurder dan een bruiloft voor 20 gasten. Het is wel handig om voordat je het budget gaat bepalen ook te bedenken hoeveel gasten je zou willen uitnodigen. En of er gasten de hele dag meegaan of alleen de avond meevieren. hou ook rekening met het aantal uitnodigingen die moeten worden gedrukt, dit kan met een groot aantal gasten ook flink uit de hand lopen.

Daarnaast is de tafelschikking van groot belang om de dag soepel en gezellig te laten verlopen. Wie zet je naast wie? Wanneer heeft iedereen een leuke dag? Als er onenigheid is tussen gasten kan dat afstralen op jouw dag en dat wil je niet! Waarschijnlijk begin je gewoon met een lijstje. In dit lijstje gasten ga je in de aanloop van het organiseren nog schappen en toevoegen. Maar het gaat voor het bepalen van het budget vooral over een globaal beeld. Een voorlopige gastenlijst biedt meer zicht op de kosten.