Vergelijk energie voor lagere vaste lasten

Je vaste lasten bestaan uit verschillende zaken zoals je energiekosten, huur of hypotheek, verzekeringen en kosten voor internet, tv en bellen. Dit kan een behoorlijke hap uit je inkomen zijn dat je per maand te besteden hebt. Wat veel Nederlanders niet weten, is dat je al binnen 5 minuten hierop kunt besparen. Laten we beginnen met het verlagen van je energiekosten. Vergelijk energie vandaag nog en bespaar direct op je energie rekening.

Onderdelen van de energierekening

De energiekosten bestaan uit verschillende onderdelen. Je hebt het energietarief, de vaste leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen. Deze laatste twee onderdelen zijn vastgesteld door de overheid en hier kun je dus niet op besparen. Besparen op je energiekosten doe je dan ook door het verlagen van je energietarief en de vaste leveringskosten. Het energietarief bestaat uit de kosten het geleverde gas en stroom in jouw woning. De vaste leveringskosten worden ook wel het vastrecht genoemd. Dit zijn kosten die je betaalt aan de energieleverancier voor zaken zoals het regelen van de administratie, huur van de elektriciteits- en gasmeter en het onderhoud hiervan. Deze twee onderdelen van je energierekening verschillen per energieleverancier en zijn dan ook belangrijk wanneer je een vergelijk energie gaat starten.

Vergelijk energie op de tarieven en vastrechtkosten

Wanneer je gaat beginnen met het besparen op je energiekosten, kun je het beste starten met het vergelijken van de energietarieven. Heb je een hoog verbruik? Dan is het goed om te kijken naar een energieleverancier met zo laag mogelijke energietarieven. Heb je een laag verbruik? Dan is het ook goed om te kijken naar een energieleverancier met lage vastrechtkosten. Je behaalt je voordeel dan namelijk niet op de tarieven omdat je verbruik laag is, maar juist op de vaste kosten die je elke maand moet betalen aan de energieleverancier. Met een hoog verbruik moet je dit bedrag toch betalen maar kun je het meeste besparen op de energietarieven. Kijk daarom naar een energieleverancier die zowel lage tarieven heeft als een laag vastrecht. Succes op besparen gegarandeerd! Vergelijk energie daarom altijd op jouw huidige situatie om een zo kloppend mogelijke vergelijking te maken.